5 лесни трика за детоксикация всеки ден


Detox-Para-Purificar-El-CuerpoДетоксикация или пречистване на тялото. Това е период, в който сме решили да очистим тялото си от натрупаните мърсотии и шлаки, които се отлагат постепенно в организма ни. Интоксикираме се по различни причини – хранене, мръсна околна среда, цигари и т.н. За да предотвратим пагубното влияние на токсините в организма ни, някои диетолози съветват от време на време да предприемаме детокс. Пол Брег например предлага пълно въздържане от храна. Една друга лечителка, основала собствен метод на лечение – Лидия Ковачева, също препоръчва човек да има поне един ден в седмицата на въздържание от храна, като тя предлага плодово-чаеният режим на гладуване. Въпреки съветите на тези и други специалисти в сферата на лечението посредством храна, малко от нас имат време и воля да направят един цял цикъл на детокс, било то и да е само за един ден. Затов в настоящата статия ви предлагам няколко умели трика, които да вкарате в начина си на живот и с които бихте си осигурили значително прочистване на организма, без да си налагате непосилни за спазване програми за детоксикация.

Като начало трябва да се знае, че тялото ни е създадено така, че да може да се изчиства само. Всяка една система в организма ни, всеки един орган работи така, че да функционира оптимално и да може да се щади от външните фактори, които повлияват здравето ни. Смята се, че тялото ни се опитва да се изчисти от токсините през цялото си време на работа.

Кои са органите, които способстват организма да се чисти? Това са на първо място: черния дроб, дебелото черво белите дробове, а дори и най-големия орган в тялото ни – кожата. Но ако искате да ускорите процесите на чистене в организма си, ви предлагам следните лесни неща, които може да спзвате без значителни усилия:

fluroide-detox-beverage1. Пийте топла вода с изстискан сок от половин лимон сутрин на гладно. Това е един страхотен начин да се даде тласък на основните вътрешни органи да започнат да изхвърлят мърсотии от тялото. Чрез пиене на тази течност стимулирате перисталтиката си. Бонус точки в детоксикацията ще ви даде и пиенето на най-малко още един литър или повече вода през останалата част от деня.

2. Зелените напитки – пиенето на зелен сок и зелени шейкове ще помогнат кислородосъдържащи съединения да попаднат в организма ви, ще „наводнят“ клетките ви с хранителни вещества и така органите ви ще бъдат нахранени за много дълго време. Зелените напитки ще помогнат на червените кръвни клетки да работят по-добре (като им осигурят достатъчно количество кислород). Така клетките много по-лесно ще могат да пренасят кислорода и други важни хранителни вещества по потока на кръвта. Не могат да се изредят всички ползи от зелените напитки, тъй като те са значително много. Затова не лишавайте тялото си от тях- за направата на един зелен шейк не коства кой знае колко време.

3. Суха четка за кожа или луфа – тя е евтина, издържа дълго и е много много полезна за кожата, защото изчиства мъртвите клетки. По този начин новите клетки имат простраство да се развият по-бързо. Друга полза на грапавата четка за тяло е, че масажира лимфните възли. Четкайте тялото си с твърда четка по около 10 минути на ден.

4.Физическа активност – Движението е много важна част при детоксикация на тялото, чрез изпотяване. Освен че се детоксикирате през кожата, практикуването на кардио дейсност ще стимулира и храносмилателната, а също така и отделителната ви система. Всички тези неща ще помогнат за изчистването на токсините от организма много по-бързо.

5. Без стрес –  Знам, че ви се струва странно, но всъщност стресът влияе много за разболяване на клетките. А също така подпомага интоксикирането на тялото, като е доказано, че по време на стрес се образуват така опасните свободни радикали в организма. Обяснението е много просто – когато сте напрегнати, тялото ви е в режим на работа, а не на почивка (лечение), именно поради тази причина стресът влияе зле на човешкото тяло.

Въпреки всичко, което написах до момента, най-важното е да правите така, че да сте щастливи. Според един автор, когато човек е щастлив, отделя голямо количество ензими, които подпомагат цялостната работа на тялото и му помагат да се самолекува и да остане здраво!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s