За мен

43880216_1854601977956843_8984166204126003200_oЗдравейте! Аз съм Диана и ми е изключително приятно да четете тези редове в момента! Трудно ми е да се описвам, но поне мога да опитам… На 29 години съм. Родом съм от Монтана. Журналист съм – по образование и призвание, но с времето реших да работя на свободна практика – най-истинското ми решение. Живея в София. Животът в столицата ми харесва, дава ми свободата, от която имам нужда и ме подтиква да се развивам всеки ден. Ако ме бяхте попитали преди няколко години какво мисля, щях да ви кажа, че ежедневието в София не ми харесва и познайте какво – нямаше да е истината. Преди вярвах в утопии, сега се наслаждавам ан реалния живот. И да, аз съм един съвременен човек, който се опитва да прави нещата, които харесва, да се забавлява и да вземе максимума от всяка една ситуация! Точно поради тази причина аз пиша този текст в момента (по-точно го актуализирам). Създадох този блог през 2013 г. и след няколкогодишно отсъствие реших да възобновя дейността си в него. Отново имам нужда, отново имам какво да кажа и отново съм на етап здравословно хранене (която страст никога не е отмирала в интерес на истината…).

ИСТОРИЯТА, която ме промени и подобри…

Интересувам се от здравословното хранене и супер храни от около 5 години насам, но много рядко и за много кратки периоди съм практикувала това, което чета и знам. В интерес на истината съм прехвърлила доста книги и научни изследвания. Имам най-груба представа за това какво представлява тялото на човек, какви функции извършва, с какво се храни и какво му е нужно, за да работи добре. Въпреки тези мои знания, аз продължавах от време на време да си хапвам шоколад и пържени картофки например. Мислех си: Аз съм още млада, тялото ми ще се справи ако има някакъв проблем. Не е нужно да съм радикална (така наричах суровоядството и останалите течения в диететиката, които обещават здраво и красиво тяло).

Та, в началото на май месец 2014 г. установих, че съм живеела в заблуда. Повод за моето „прозрение” стана един медицински преглед, след който се установи, че имам киста на яйчника. Много голяма киста – в диаметър 8,3 см. Който се е сблъсквал с такъв проблем, би разбрал тревожността ми! Лекарите ме посъветваха да се оперирам на мига и казаха, че без операция няма как да мина, тъй като съм изпуснала времето за медикаментозно лечение. Казах си: Няма да се оперирам, каквото ще да става! От следващия ден започнах лечебното гладуване (плодово-чаеният режим) на Лидия Ковачева (това е единственото гладуване, което аз признавам!) и започнах да пия билки, предназначени за този проблем от книгата на известната билколечителка Мария Требен. Гладувах по метода Лидия Ковачева точно една седмица. След тази една седмица отидох отново на преглед. И познайте какво – кистата беше намаляла наполовина (беше станала 4,3 см), а лекарите не можеха да си обяснят това (по техните думи) „чудо”, тъй като „се случвало твърде рядко киста на яйчника да се свие за толкова кратко време. Общо взето, започнаха да оправдават лекарския си опит и да се почесват, умувайки как съм започнала да се изцерявам. Разбира се, не им споделих какво съм предприела, тъй като повечето медици са изключително скептични към алтернативните методи на лечение и веднага щяха да започнат да ме разубеждават. След прегледа бях като нов човек, бях окрилена, обнадеждена. Не можете да си представите колко надъхана излязох от гинекологичния кабинет! Все пак, бях се отървала от операцията. Кистата беше станала 4,3 см. Трябваше само да я убия напълно! Прибрах се вкъщи и с нови сили започнах едноседмичното захранване, точно както пише в книгата на Лидия Ковачева. Продължих да пия и чайовете. Тази една седмица ядях само сурови храни – всякакви плодове, салати, ядки, семена, чайовете също оставих в ежедневното си меню. След като измина този период отново посетих гинеколога. И какво да видите – кистата беше станала по-малка от 1 см, а лекарите отново се споглеждаха и се чудеха „Аджеба, какво точно се случва с това момиче?”… Но аз знаех, че новият ми начин на хранене е „виновникът” за този успех срещу чуждото тяло! И така, драги мои, два месеца след ада, който изживях около здравословния ми проблем, аз пак отидох на лекар. Ултразвукът показа, че няма и следа от кистата на левия ми яйчник. Казах си: „Ура! Моят начин действа.” Няма да влизам в подробности колко много се промених външно заради новия ми режим на хранене. Смятам, че това е просто бонус към отличното здраве!

След всичко, което преживях, смея да твърдя, че за себе си открих начина, по който моето тяло да се чувства добре и в хармония. :) Истината е, че харесвам здравословното хранене, въпреки че не винаги успявам да го следвам. Въпреки това в годините съм изградила базови принципи, които следвам и се чувствам добре. Поради тази причина създадох този блог – да събирам информация за здравословния начин на живот и да я споделям за хора, които също като мен се лутат измежду различни източници и търсят своя път. Вярвам, че няма една формула, която да важи за всички. Ние сме различни, телата ни са различни, кръвните ни групи също, както и динамиката ни на живот. Затова – колкото повече различни мнения четем и с колкото повече специалисти се сблъскваме, толкова по-лесно ще можем да стигнем до най-доброто за нас самите. Само трябва дасе вслушваме в собствените си телата – те могат да ни напътстват най-добре!

Поздрави и Целувки :*

Яжте здравословно, бъдете здрави, бъдете красиви!

09 юли 2014 г./ редакция на 01.04.2020 г. – извънредна ситуация „коронавирус“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s